Training

Een gezond lichaam begint in de keuken, maar sporten is daarbij een essentieel onderdeel. Zonder beweging is het uiteraard mogelijk om het gewenste gewicht te bereiken. Door regelmatig te sporten zal je lichaam echter een positieve gedaantewisseling ondergaan. Het opbouwen van spieren zorgt ervoor dat de lichaamssamenstelling veranderd. Vaak merk je dit in omtrek afname van de lichaamsdelen.

 

Tevens zal door veel te bewegen de ruststofwisseling van het lichaam omhoog gaan. In vetweefsel vindt geen stofwisseling plaats, in spierweefsel wel. Dit houdt in dat je in rust meer calorieën zal gaan verbranden.

Ik ben van mening dat het trainen op een hoge intensiteit met veel weerstand veel meer resultaat oplevert dan lange cardio sessies met lage intensiteit.

 

Vind je het moeilijk om jezelf te pushen en grenzen te overschrijden of is de drempel om te starten voor jou te hoog. Ik kan je daarbij helpen. Samen zorgen we ervoor dat bewegen een vast deel van jouw leefstijl uit gaat maken.

 

Tijdens het sport komt er in het lichaam een stof "Endorfine" genaamd vrij. Deze stof komt ook vrij bij het eten van chocola en geeft ons dat gelukzalige gevoel. Eenmaal aan het sporten geslagen, zal je zien dat je het lekker gaat vinden.

 

1 uur trainen op een hoge intensiteit, met veel weerstand waarbij de hartslag constant hoog blijft, zorgt ervoor dat de ruststofwisseling omhoog vliegt, spiermassa wordt opgebouwd en vet wordt verbrand.