Programma

Het 'Terug in balans' begeleidingstraject bestaat uit begeleidingsperiode van 2 maanden. Gedurende deze periode richten wij ons op knelpunten, aandachtspunten op gebied van voeding en gedrag.  Een programma dat jou moet helpen aan een langdurige gezonde levensstijl.

 

 

Terug in balans:

Om een duidelijk beeld te krijgen van jouw eetpatroon en dagelijkse leven heb ik een vragenlijst opgesteld, bestaande uit ongeveer 90 vragen. Aan de hand van de antwoorden kan ik eventuele knelpunten binnen jouw leefstijl constateren en zodoende een advies op maat gaan bepalen. Deze vragenlijst zullen wij uitgebreid behandelen tijdens ons eerste intake gesprek. Tevens gebruiken wij dit moment voor een lichaamsmeting en het opstellen van een behandelplan.

Tevens ontvang je de brochure ‘Terug in balans’. Dit boek dient als naslagwerk en informatiebron gedurende ons begeleidingstraject en moet jou helpen bij het maken van keuzes en het creëren van bewustwording over voeding.

Het intake gesprek wordt gevolgd door 7 consults van 30 minuten. Deze momenten zullen wij gebruiken voor het behandelen wij een knelpunt en/of een ander onderwerp op gebied van voeding.

 

Voordelen van deze vorm van begeleiding zijn:

  • Een op maat gemaakt advies in plaats van een algemeen voedingsschema.

  • Sport en/of beweging  kan zelf ingevuld worden. Er kan dus gekozen worden voor een vorm van bewegen waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Gedurende de 2 maanden ontvang je van mij:

  • Behandelplan (gebaseerd op de resultaten uit de anamnese)
  • advies m.b.t. gedragsverandering
  • voedingsadvies (uitgaande van de benodigde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen)
  • leesmateriaal (bestaande uit de brochure "Terug in Balans")

 

Het uiteindelijke doel van het programma is om jou de juiste handvatten te reiken die nodig zijn voor een langdurige gezonde levensstijl, waar je de rest van je leven mee vooruit kan. We doen dit samen door:

  • Het wegnemen van de knelpunten op gebied van voeding en/of gedrag.
  • Het creëren van bewustwording over eten. Weet wat je eet.
  • Het leren variëren op gebied van productkeuze en bereidingsmethoden
  • Leren rekenen met behulp van calorieën tabellen.

 

Terug in Balans pakket


Invullen online vragenlijst

+

Intakegesprek (1,5 uur)

anamnese (doornemen vragenlijst)

lichaamsmeting

opstellen behandelplan

+

                                                               leesmateriaal:

                                                    Terug in balans brochure

+

7 vervolg consulten (30 minuten)

Wekelijks behandelen van knelpunt uit het behandelplan

Stap voor stap bewustwording creëren op gebied van voeding.

Kosten: €359

Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat Rome ook niet in één dag gebouwd is. Geef jezelf de tijd om te veranderen, maar verwacht niet dat dit allemaal meteen goed zal gaan. Weet dat je fouten zal maken, maar accepteer dit van jezelf. Alleen dan is het mogelijk om langdurige verandering te bewerkstelligen. Probeer de veranderingen met kleine stapjes te bewerkstelligen, want kleine stapjes kunnen namelijk bijna niet fout gaan.