Hoe, wat en waarom

Superfoods, Paleo, Weight Watchers en Crash diëten. Zomaar een aantal woorden waarmee wij de laatste jaren worden doodgegooid. Er zijn wel honderden diëten die je kan volgen: Detox kuren, koolhydraatvrije diëten noem maar op. Maar wat werkt nou echt en waar heb je gedurende de rest van je leven iets aan.

 

Mijn visie over een gezond leven bestaat uit vijftal punten:

  • Een gezond lichaam van binnen, is altijd slank van buiten.

  • Een slank lichaam wordt gecreëerd in de keuken

  • Een gezonde levensstijl is aan te leren door het gedrag van de persoon te veranderen.

  • Dieet is een scheldwoord. Leefstijl is het juiste woord.

  • Het uitsluiten van essentiële voedingstoffen is niet de oplossing voor een gezond lichaam. Een juiste verdeling hiervan in de juiste hoeveelheden wel.

 

Populaire diëten worden marketingtechnisch slim in de markt gezet. Werken snel op korte termijn, maar zorgen er op lange termijn ook weer voor dat je aankomt. Het zogenaamde jojo effect. Een dieet verandert je leefstijl namelijk niet. Zodra het dieet is afgelopen val je doorgaans weer terug in je oude gewoontes. Tevens zijn diëten doorgaans niet goed voor het lichaam omdat er vaak een groot tekort aan benodigde voedingsstoffen wordt ingenomen. Een dieet is dan niet vol te houden.

 

Overtollige kilo's zijn er over het algemeen niet aangevlogen. Dit is vaak een kwestie van meerdere jaren geweest. Het is dan ook niet realistisch om te denken dat deze overtollige kilo's binnen enkele weken allemaal verdwenen zijn.

 

Ieder mens is anders en ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Één standaard oplossing voor een gezonde levensstijl bestaat dan ook niet. Door de knelpunten weg te nemen en op te lossen, leer ik je om op een voor jou acceptabele manier, je leefstijl te veranderen en ervoor te zorgen dat jouw lichaam weer gezond wordt en in balans komt. Een persoonlijk en op maakt gemaakt voedingspatroon zorgt ervoor dat je op een voor jou acceptabele manier kan werken aan een leefstijl die je voor de rest van je leven vol kan houden.

 

Een gezonde levensstijl hanteren is geen rocket-science maar vraagt om een gevarieerd voedingspatroon met een juiste verdeling van eiwitten, vetten en koolhydraten. 3 essentiële voedingsstoffen waar wij als mens niet zonder kunnen.

 

Het is mijn doel om zowel een gezonde leefstijl te creëren als een lichaam dat weer in balans is. Dit op een, voor jou, haalbare manier waarmee jij de rest van je leven vooruit kan. Wij doen dit samen door gedurende onze tijd te werken aan:

 

  • Het wegnemen van de knelpunten op gebied van voeding en/of gedrag.

  • Het creëren van bewustwording over eten. Weet wat je eet.

  • Het leren variëren op gebied van productkeuze en bereidingsmethoden

  • Leren rekenen met behulp van calorieën tabellen

  • Beweging een vast onderdeel te maken van de leefstijl